StoryEditor

STRAVA U HRVATSKOJ: Na proslavi rođendana utopio se 8-godišnji dječačić

Piše D  /  16.04.2018., 09:04h

Kako se neslužbeno doznaje, dječak je bio predugo pod vodom i pomoći nije bilo. Brzo je pozvana hitna pomoć, ali reanimacija nije uspjela.Na proslavi rođendana bilo je osmero djece na koje su pazile tri animatorice. Nije poznato kako nitko nije primijetio da je dijete odjednom potonulo.Navodno je njegovo tijelo prvi primijetio jedan plivač.

Podravski piše kako su djeca ušla u tzv. brzu rijeku, izdvojeni dio bazena u kojem voda povremeno jače struji. Ne zna se što se potom dogodilo, ali nesretni dječak nije isplivao nakon tog brzaca. Je li možda udario glavom u rub tog ‘rukavca’ ili se dogodilo nešto drugo, pokazat će obdukcija i policijska istraga.Epodravina piše kako je dječakov otac čekao u kafiću na bazenima da završi s proslavom rođendana. U jednom trenutku čuo je kako netko viče “Dijete se utapa!”, utrčao je unutra, no sve je već bilo gotovo.

Izvori bliski Gradskim bazenima otkrivaju kako su sva djeca na rođendanu bila prijavljena kao plivači, što je obveza na kojoj inzistira organizator rođendana.

- Iskazujem duboko žaljenje ovom tragedijom i upućujem sućut obitelji nesretnog dječaka. Osobno ću inzistirati da se pregleda svaki odvod na bazenu kako bi se građani osjećali sigurni, ali i ljudi koji tamo su zaposleni. Zbog nesretnog dječaka, ali i daljnjeg rada bazena. O eventualnim odgovornostima ću se očitovati dok dobijem izvješće iz bolnice i policije - rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić vidno potresen ovom nezapamćenom tragedijom.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 23:46