StoryEditor

STRAH OD PORAZA? Sebija Izetbegović odustala od predsjedničke kandidature

Piše D  /  23.05.2018., 03:05h

Sebija Izetbegović neće biti kandidatkinja SDA za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH, objavili su sarajevski mediji. 

Supruga Bakira Izetbegovića je u pismu za javnost navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema u Županiji Sarajevo nije završen. Njena je namjera, dodala je, dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Zahvalila se na "ukazanoj časti" i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na daljnji rad za, kako je navela, dobrobit države Bosne i Hercegovine.

Na Konvenciji SDA, koja je zakazana za 26. svibnja, članovi stranke će se odlučiti između Šefika Džaferovića i Safeta Softića, a odluka će biti donesena tajnim glasovanjem.

Iako je imao najveći broj unutarstranačkih nominacija, aktualni predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je prošlog petka odustao od moguće kandidature ove stranke za funkciju člana Predsjedništva naše države.

Inače, u utrci za bošnjačkoga člana Predsjedništva BiH naći će se čitav niz jakih kandidata, a najjači među njima je Fahrudin Radončić, čije je neprijateljstvo s klanom Izetbegović i SDA sada već nepremostivo. K tomu, kandidate za bošnjačkog člana Predsjedništva će imati i SDP, kao i ultranacionalističke bošnjačke stranke poput BPS-a Sefera Halilovića te ovoga puta SDA-u nitko ne može zajamčiti pobjedu.

R.I. / Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:43