StoryEditor

Srušio se iranski zrakoplov sa 66 putnika

Piše D  /  18.02.2018., 07:02h

Putnički aviona tipa ATR iranske kompanije Aseman Airlines srušio se na jugozapadu Irana, oko 500 km južno od Teherana. U zrakoplovu je bilo 60 putnika i šest članova posade.

Spasilačke službe pokušavaju se probiti do olupine putničkog zrakoplova koji je pao u planinskom području tijekom snježne mećave, a vlasti su ispravile prvotnu izjavu o pogibiji svih 66 osoba kazavši da to ne mogu sa sigurnošću potvrditi.

Zbog specifičnih uvjeta u tom području, još nemamo pristup mjestu pada i ne možemo precizno i konačno potvrditi smrt svih putnika zrakoplova, rekao je Mohamad Tabatabai, direktor za odnose s javnosti zrakoplovne kompanije Aseman Airline. On je nekoliko sati ranije na iranskoj državnoj televiziji rekao da nema preživjelih.

Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei uputio je izraze sućuti obiteljima putnika, prenosi Hina.

Tvrtka Aseman Airlines na crnoj je listi Europske komisije na kojoj se nalaze tvrtke s nesigurnim zrakoplovima.

U Iranu se dogodilo nekoliko zrakoplovnih nesreća u posljednjih nekoliko desetljeća. Teheran nije mogao kupovati nove zrakoplove ni zamjenske dijelove od Zapada zbog sankcija UN-a. Nakon što je 2015. postigao nuklearni sporazum sa svjetskim silama Iran je potpisao ugovore s Airbusom i Boeingom radi kupnje većeg broja putničkih aviona.

Hrvatski premijer Andrej Plenković uputio je izraze sućuti iranskome predsjedniku Hasanu Rouhaniju u povodu tragične zrakoplovne nesreće na jugozapadu Irana, priopćeno je iz ureda predsjednika vlade.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:40