StoryEditor

Spremate se na put, BIHAMK upozorava: Poledica, niske temperature, magla...

Piše D  /  18.11.2017., 06:11h

Izdvajaju  se magistralni putevi M-5 Ripač-Vrtoče (Dubovsko), M-5 Travnik-Donji Vakuf (Komar), M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), Sarajevo-Konjic (Ivan) i Bugojno-Kupres (Koprivnica). 

Mokar kolovoz

Prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku, uz izuzetak puteva na jugu, gdje kolnik suh, a uvjeti za vožnju povoljni. Postoji i opasnost od poledice posebno na usjecima i na mostovima.   

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetuje se oprezniju vožnju.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno), upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolnik, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) još traje sanacija tunela Kalovita Brda, zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Manja gužva na granici

Radovi na izgradnji pješačkog prolaza izvode se na magistralnom putu M-17 u Konjicu, zbog čega tijekom dana dolazi do usporenog prometa.

Sporije se prometuje i na ostalim dionicama gdje su u tijeku radovi, a izdvajaju se magistralni putevi M-14.1 Odžak-Vukosavlje i M-17 u mjestu Drivuša, kao i regionalni putevi R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 13:36