StoryEditor

Šok za kapetana: Darijo Srna suspendiran je na 17 mjeseci!

Piše D  /  23.02.2018., 08:02h

Sve je počelo u ožujku prošle godine, na utakmici Lige prvaka između Šahtara i Napolija. Darijo Srna bio je pozitivan na dopinškoj kontroli. Nevjerica i šok bile su dvije glavne riječi koje su prevladavale kod svih koji poznaju Srnu, sportaša, koji do tog trenutka u karijeri nije imao niti jednu mrlju, prenosi 24.sata

Bivši hrvatski reprezentativac priznao je krivicu, ali je naglasio da je nedozvoljena supstanca slučajno dospjela u organizam.

Kao prvo i najvažnije želim iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutačno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek dosad dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Poštujući povjerljivost cijelog procesa, nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj. Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem, priopćio je Srna u rujnu protekle godine.

Nacionalni antidoping centar Ukrajine u priopćenju je naveo da je Srna suspendiran od 22. ožujka 2017. pa se na teren može vratiti 22. kolovoza ove godine. Kazna je mogla biti i stroža, ali je nadležno tijelo uzelo u obzir da Srna nije svjesno uzeo nedozvoljenu supstancu najzastupljeniji steroid dehidroepiandrosteron. Treninzima će se smjeti priključiti 22 lipnja. 

Darijo Srna u Ukrajinu je stigao 2002. iz splitskog Hajduka, a sa Šahtarom je osvojio 25 trofeja, uključujući i Europsku ligu 2009. godine. Za Šahtar je odigrao 536 utakmica, srušio gotovo sve klupske rekorde, a u tom periodu zabio je 49 golova. Ove sezone za Šahtar je odigrao deset utakmica.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:19