StoryEditor

Šešeljevi radikali zastupnici u parlamentu vikali: "Kurvo ustaška"

Piše D  /  17.04.2018., 09:04h

Zastupnici Šešeljeve Srpske radikalne stranke danas su tijekom sjednice srpskog parlamenta vrijeđali zastupnicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov i otvoreno joj prijetili, piše blic.

Sve se dogodilo nakon što je Jerkov kazala da je Šešelj ratni zločinac i da, ako krene razbijati noseve, kako je najavio, "može početi od nje".

Od tog trenutka krenula su dobacivanja i prijetnje zastupnici demokrata na koje nitko nije reagirao. Tijekom trajanja sjednice, članovi Šešeljeve stranke dobacivali su joj da je "spodoba", "izdajnik" i "ustaška kurva".

 

Okružili je i prijetili joj

U trenutku kad je u klupi u kojoj sjede njezine stranačke kolege ostala sama, okružili su je petorica zastupnika radikala. "Rekli su mi da možda sama razbijem njušku narednih dana i da se pripazim. Tijekom cijele sjednice svakih pet minuta su mi dobacivali, vrijeđali me, a zastupnik Damjanović je u jednom trenutku i zapjevao ‘ustaška kurva‘", kazala je Jerkov.

Nakon što se vratila sa stanke, dočekala ju je poruka napisana na ćirilici.

Aleksandra Jerkov je na početku sjednice danas pitala što će se učiniti kako bi se zaštitili zastupnici kojima je Šešelj otvoreno prijetio nakon što mu je sud u Haagu izrekao pravomoćnu kaznu trajanja od deset godina zatvora zbog zločina koji je počinio u Hrtkovcima.

Jerkov je pitala i kad će Šešelj biti smijenjen s mjesta zastupnika budući da zakon to predviđa za sve one koji su osuđeni na zatvorsku kaznu dulju od šest mjeseci. Na svoja pitanja nije dobila podršku vladajuće koalicije. Rečeno joj je da ona ne odlučuje o tome tko može ostati zastupnik u parlamentu.

 

Neće je tući ali...

Zastupnik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović kazao je kako nije bio među onima koji su okružili Jerkov. Međutim, u izjavi za blic, nastavio je s uvredama na njezin račun.

"Ja je nisam opkolio. Govorim samo u svoje ime. Ipak, to što je Jerkov ustaška kurva, to je njen problem. Pokazala je da je ustaška kurva nakon onoga što je tijekom sjednice izgovorila", kazao je novinarki.

Vojislav Šešelj je kazao kako radikali neće tući zastupnicu Aleksandru Jerkov ali će je do kraja života nazivati pogrdnim imenima. "Što joj se prije zgadi život to bolje", dodao je vođa srpskih radikala.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:57