StoryEditor

SDA HNK: HDZ je neprincipijelan partner

Piše D  /  18.11.2017., 02:11h

Izvršni odbor KO SDA HNK održao je u petak sjednicu na kojoj je analizirana aktualna situacija u HNŽ-u, priopćeno je iz te stranke.

U vezi s priopćenjem za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ-a, koje je objavljeno dan ranije i u kojem ta stranka proziva partnera u vlasti SDA zbog "neprincipijelnog odnosa", SDA je navela kako se tu radi o klasičnoj zamjeni teza.

"Odbijanje HDZ-a BiH da provede sudsku presudu kojom je utvrđeno nezakonito imenovanje komesara policije HNK, upornog nastojanja da zadrže upravne i rukovodeće pozicije u institucijama ovog kantona, a koje nije u skladu sa ustavnim principima o proporcionalnoj zastupljenosti u HNK, kao i odbijanje amandmana na Ustav HNK o konstitutivnosti naroda i ravnopravnoj upotrebi jezika i pisma, samo je ‘vrh ledenog brijega‘ kojim HDZ BiH želi pokazati ‘neprincipijelno‘ djelovanje SDA u HNK", poručili su iz SDA.

U priopćenju se dalje dodaje kako svi politički subjekti u SDA imaju i imat će partnera koji je opredijeljen za jačanje državnih institucija i osiguravanje njihovog nesmetanog funkcioniranja.

Fena/Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:25