StoryEditor

Real Madrid 13. put najbolji klub Europe! Karius veliki tragičar, Lovren asistent

Piše Toni Raspudić  /  26.05.2018., 10:05h

Veliki tragičar bio je njemački vratar na golu engleske momčadi Loris Karius koji je primio dva nevjerojatna, početnička, gola. Na drugoj strani u velikog junaka se promakao Velšanin Gareth Bale s dva pogotka.

Dejan Lovren se upisao u asistente kod jedinog pogotka njegove momčadi i odigrao je cijeli susret, kao i Luka Modrić na drugoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Liverpool je bolje ušao u finale. Silovito su Redsi krenuli po rani pogodak, ali obrana Reala predvođena Ramosom i Navasom odbijala je nalete Kloppove momčadi.

Diktirali su Englezi tempo, a Madriđani su čekali svoje prilike iz kontri i polukontri

U 15. minuti Kraljevi dolaze do prve prilike. Isco je ukrao loptu na sredini terena, dodao na desnu stranu Ronaldu, ali najbolji strijelac ovogodišnje Lige prvaka šalje loptu preko gola.

Smirila se nakon toga utakmica, a još više su je usporile ozljede. U 30. minuti veliki šok za Redse, ozlijedio se Mo Salah nakon duela s Ramosom. Egipćanin je nezgodno pao na rame, nakon ‘poluge‘ kapetana Kraljeva. Najbolji igrač Liverpoola je u suzama napustio teren.

Par minuta kasnije i Zidane je bio primoran da izvrši prvu izmjenu. Umjesto ozlijeđenog Carvajala u igru je ušao Nacho.

U finišu poluvremena, Real je opasno prijetio, a aktualni prvaci su preko Benzeme i zatresli mrežu, ali gol je opravdano poništen jer su i Ronaldo i Francuz bili u nedozvoljenim pozicijama.

Ako smo bili uskraćeni golova u prvom poluvremenu, početkom drugog sve se otvorilo... Prvo je Isco nakon greške Lallane pogodio gredu i tako najavio golove.

Real je poveo u 51. minuti nakon katastrofalne pogreške Kariusa. Vratar Liverpoola spustio je loptu točno na nogu Karima Benzeme koji je samo proslijeđuje u mrežu...

No, taj pogodak nije previše uznemirio Kloppove trupe koje u 55. minuti dolaze do izjednačenja. Nakon kornera Lovren je nadskočio Ramosa i uputio šut glavom, a Sadio Mane natrčava na loptu i matira Navasa. Asistencija se upisuje hrvatskom braniču.

Kako je Liverpool brzo došao do izjednačenja, tako i Real ponovno dolazi do vodstva u 64. minuti. I to na kakav način...

Bale, koji je prije nekoliko minuta ušao umjesto Isca, škaricama hvata ubačaj Marcela i fantastično pogađa za 2:1 Kraljeva.

Mane je ponovno mogao donijeti poravnanje, ali njegov udarac zaustavlja vratnica. Na drugoj strani Ronaldo se našao u sjajnoj prilici, ali Robertson požrtvovanim startom spašava Liverpool.

No, vratar Redsa večeras nije bio na razini, nakon greške kod prvog gola, u 83. minuti pravi drugu. Gareth Bale je pucao s tridesetak metara, a njemački vratar pokušava hvatati loptu, no ona mu prolazi kroz ruke za 3:1 Real Madrida.

Bio je to i konačni rezultat velikog finala u Kijevu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:34