StoryEditor

​Ravnatelj s agencijom dogovorio učeničke ekskurzije pa dio novca uzimao sebi

Piše D  /  30.01.2018., 10:01h

Vučijaku kojem je suđeno, jer je za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 10.000 maraka, prvostupanjska presuda izrečena je u veljači prošle godine.

Osim zatvorske Vučijaku je izrečena i mjera prema kojoj u narednih pet godina neće moći obavljati dužnost ravnatelja osnovnih škola. On je presudom oslobođen optužbi za prijetnje i iznudu.

Ravnatelj Osnovne škole “Isak Samokovlije” je uhićen zbog sumnje da je zlouporabio svoj službeni položaj i oštetio vlasnicu turističke agencije Fox travel, preko koje su organizirane učeničke ekskurzije u školi kojom je rukovodio.

Prije uhićenja, Vučijak je bio pod “posebnim istražnim radnjama” koje su u konačnici rezultirale njegovim uhićenjem i to u trenutku dok je brojao iznuđenih 2.000 maraka.

Vučijak je, prema navodima optužnice, sa Adaletom Hasović sklopio ugovor o realizaciji učeničke ekskurzije u 2014. godini kao i škole u prirodi, ali nakon što je prikupljen novac za realizaciju ekskurzija on joj nije predao čitavu sumu, već je dio zadržao za sebe. Kazao joj je da mu to pripada “kao dobrom menadžeru”.

Na koncu je Adaleta Hasović uz nagovaranje drugih osoba koje su bile upoznate sa cijelim slučajem odlučila sve prijaviti tijelima gonjenja, te je Vučijak i uhićen.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:37