StoryEditor

Rama: Predložen neradni dan povodom obljetnice zločina nad hrvatskim civilima u Uzdolu

Piše D  /  31.01.2018., 01:01h

Na ječer održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama našlo se desetak točaka dnevnoga reda, od kojih svakako treba izdvojiti Program rada Općinskog vijeća Prozor-Rama za 2018. godinu i Odluka o utvrđivanju prava i dodjeli jednokratne novčane pomoći za novorođenu djecu, prenosi portal rama-prozor.info

Vijećnici Hrvatske koalicije i ovaj put su se suzdržali od iznošenja opravdanih primjedbi na predloženi dnevni red jer su, s obzirom na političku i demografsku situaciju, bili svjesni potrebe zajedničkog djelovanja svih hrvatskih vijećnika bez obzira na političko opredjeljenje.  

Tako je po našemu prijedlogu u Program rada Općinskog vijeća Prozor-Rama za 2018. godinu uvršteno donošenje odluke o proglašavanju neradnim danom 14. rujna, tj. obljetnice pokolja Armije BiH nad civilima i vojnicima HVO-a na Uzdolu. Posebno je bila konstruktivna rasprava oko utvrđivanja visine naknade za novorođenčad. Prema prijedlogu naših vijećnika, umjesto nacrtom odluke predloženih 500 KM za svako novorođeno dijete, u konačnici je usvojena odluka o pravu na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM za prvo, 700 KM za drugo, te 1000 KM za treće i svako sljedeće dijete.

Vijećnici Hrvatske koalicije će i u narednom razdoblju, sukladno trenutnoj situaciji u našoj zemlji i općini, nastaviti podržavati one odluke koje jamče demografski i gospodarski oporavak ramskoga kraja, te njeguju sjećanje na žrtve i doprinos Domovinskog rata za opstojnost Hrvata na ovim prostorima.

OO HDZ BiH Rama

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:49