StoryEditor

Radončić ne ide na sastanak s Inzkom, optužio Izetbegovića za krizu u BiH

Piše D  /  13.11.2017., 03:11h

U priopćenju SBB-a, Radončić objašnjava da je takav stav zauzeo jer je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, još u prosincu prošle godine, a nakon toga i u ožujku ove godine, tražio od SBB-a da napusti vladajuću koaliciju.

Istaknuo je da je SBB redovno pozivao na sazivanje nove parlamentarne većine te naglašavao da nije problem da SBB napusti jednu ministarsku poziciju u Vijeću ministara BiH, četiri ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH, te preostale pozicije u tri županije, jer u ostalih sedam županija SBB nije u vlasti.

- Sve ove pozicije su na raspolaganju koaliciji SDA - Hrvatska demokartska zajednica (HDZ) BiH, odnosno Savezu za promjene - naglasio je Radončić u priopćenju, pozivajući Izetbegovića da oformi novu parlamentarnu većinu.

U SBB-u smatraju da nema potrebe da Radončić sudjeluje na sastancima "nepostojeće vladajuće koalicije na nivou BiH i za sve već nastale posljedice politički drži odgovornim isključivo Izetbegovića", navode u priopćenju iz SBB-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:01