StoryEditor

Prvak Španjolske, Europe i svijeta, bliži zoni ispadanja nego Barceloni

Piše D  /  14.01.2018., 08:01h

U prvoj polovici sezone Real je s pet remija i četiri poraza ispustio čak 22 boda. Razmjeri ovog debakla jasniji su ako podsjetimo da je tijekom cijele prošle sezone prosuo samo 21 bod.
 
Kada već uspoređujemo Realovu ovu i prošlu, šampionsku sezonu u La Ligi, dodajmo da aktualna Zidaneove momčad ne može dohvatiti 93 boda, s koliko je proljetos osvojila naslov, čak i ako pobjedi u svim utakmicama do kraja sezone.
 
Ali, ovaj Real nipošto ne izgleda kao momčad sposobna za veliki juriš sa dna i trijumfalni preokret. Umjesto toga, izjednačava crne rekorde, posebno na domaćem terenu.

Real je neuspjehom protiv Villarreala po prvi put nakon 11 godina "uspio" ne postići gol na dvije uzastopne domaće utakmice. Uz to je prvi put nakon devet godina izgubio dvije domaće prvenstvene utakmice zaredom.
 
Ovakav Real pomaže suparnicima da protiv njega stvaraju povijest, pa je Villarreal jučer po prvi put slavio na mitskom Bernabeuu, a Betis je ranije ove sezone tamo pobijedio prvi put nakon 19 godina.
 
Real nije na svom terenu darežljiv samo protiv pripadnika španjolske elite. Trećeligaš Fuenlabrada i drugoligaš Numancia ispali su od Reala u Kupu, ali nakon što su njihovi igrači ostvarili podvig kojim će se hvaliti unucima, da nisu izgubili na stadionu najvećeg kluba na svijetu.

Dok je Real jučer već po treći put ove sezone izgubio na svom terenu, drugoplasirani Atletico i trećeplasirana Valencia slavili su u gostima kod Eibara i Deportiva i tako se odlijepili od Reala na deset, odnosno osam bodova prednosti.
 
Vodeću Barcelonu u kontekstu Reala i njegove "prijetnje" lideru nema niti smisla spominjati, jer lider prvaku bježi nedostižnih 16 bodova. Ako Barca večeras (20.45) pobjedi kod Real Sociedada, ta će se razlika dakako povećati na 19. 
 
Real nikada u prvoj polovici sezone nije zaostajao toliko za Barcelonom i tako bi postavio novi negativni rekord, koji za sada ima iz 2012/13, kada su pod Mourinhovim vodstvom bili 18 bodova iza Guardioline Barce.
 
Real, koji ima 32 boda, bi večerašnjom pobjede Barcelone, na polovici prvenstva bio bliži Alavesu (15) u zoni ispadanja, nego najvećem rivalu na prvom mjestu!

 Ali, klubu koji je u nedavno završenoj godini osvojio sve nacionalne, kontinentalne i interkontinentalne trofeje osim Kupa kralja, ne prijeti samo rekordni zaostatak za najomraženijim suparnikom.
 
Pobjedom na Bernabeuu, Villarreal se popeo na peto mjesto, samo bod iza Reala, koji je na četvrtom, zadnjem koje vodi u Ligu prvaka iduće godine. Sevilla također prijeti Realu. Ako danas popodne (16.15) pobijedi kod spomenutog davljenika Aavesa, izjednačit će se po broju bodova sa četvrtim Realom.
 
Real dakle strepi od realne prijetnje da od kasnog ljeta ne igra Ligu prvaka, koju je osvojio rekordnih 12 puta, tri puta u prethodne četiri sezone i dvije zadnje uzastopno, nego da se ponižava u Europa Ligi.
 
Naravno, Real izglednu katastrofu u La Ligi može isprati osvajanjem Lige prvaka.
 
Ali, misli li itko da ovakva Zidaneova momčad ima šanse za mjesec dana proći makar prvu nokaut rundu i PSG?, donosi Index. 

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:31