StoryEditor

Pronašao dobitni tiket za 24 milijuna dolara dva dana prije isteka roka

Piše D  /  14.10.2017., 11:10h

Naime, listić je bio star gotovo godinu dana prije nego se 68-godišnji Jimmie Smith pojavio u poslovnici lutrije kako bi unovčio dobitak.

Ovaj simpatični djed, inače umirovljeni zaštitar, otkrio je službenicima lutrije da je kupovao listiće u New Jerseyju i New Yorku zadnjih 50 godina, ali nikada mu se nije previše žurilo da provjeri je li nešto dobio pa da ih u skladu s time unovči.

 - Završio sam s hrpom listića, uključujući s jednim koji se spominjao na vijestima kao dobitni. Kada sam pronašao upravo taj listić cijelu minutu sam stajao i gledao u njega. Pomislio sam "Je li moguće da je to ono što mislim da jest?" - rekao je gospodin Smith za službenu stranicu lutrije.

- Morao sam izvući glavu van kroz prozor i udahnuti svježeg zraka. Ozbiljno sam sumnjao, moramo sam uvjeriti samo sebe da je ovo zaista istina - rekao je Smith koji je svoj dobitak odlučio primati u ratama narednih 26 godina.     

Na pitanje kako će potrošiti novac, gospodin Smith rekao je da o tome treba popričati sa svojom obitelji prije nego donese bilo kakvu odluku. Spomenimo još i da je najveći dobitak na njujorškoj lutriji iznosio čak 326 milijuna dolara koje je prije tri godine osvojio izvjesni Harold Diamond.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:52