StoryEditor

Proglašeni zimski uvjeti za vožnju u Bosni i Hercegovini

Piše D  /  09.12.2017., 02:12h

‘‘Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Olovo na dionici Čevljanovići-Nišići, trenutno ne mogu prometovati teretna vozila s prikolicom i šleperi. Posebno otežano prometuje se i na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Tuzla u mjestu Previle, gdje često dolazi do zastoja, piše N1.

U sjeverozapadnim krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, povremeno su jači udare vjetra.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, promet je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je promet zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu prometovati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen promet u tunelu Kalovita Brda i prometuje se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu prometovati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Pojačan je promet vozila u oba smjera na GP Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 20:55