StoryEditor

Predsjednik FBiH posjetio Vladu Županije Posavske

Piše D  /  05.04.2018., 07:04h

Predsjednik Vlade Klaić istaknuo je kako Vlada vodi odgovornu financijsku politiku, sto je potvrdila usvajanjem i stabiliziranjem Proračuna, koji je temeljen na realnim prihodima i rashodima te usmjeren u ključne oblasti razvoja Županije, prenosi Fena.

Također je istaknuo da je Vlada ŽP nezadovoljna Prijedlogom Programa novčanih potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2018. godinu koji predviđa različite visine novčane potpore za pravne i fizičke osobe, odnosno smanjenje visine novčane potpore za pravne osobe cca 7%, a za fizičke osobe do 30% za određene kulture i proizvodnje.

"Uzevši u obzir katastrofalnu poplavu u 2014. godini i proglašenu elementarnu nepogodu u 2017. godini, smatramo da bi, radi osiguranja teško dostignutih obima proizvodnje od velikog broja individualnih poljoprivrednih proizvođača, ovakav način raspodjele novčanih sredstava ugrozio poljoprivredne proizvođače u našoj Županiji. Obzirom da je poljoprivreda dominantna grana u našoj Županiji, potrebno je riješiti ovaj problem, u smislu nesmanjivanja financijske potpore za već postojeće poljoprivredne proizvođače.", kazao je predsjednik Vlade Klaić.

Uz informiranje o stanju i odnosima u Federaciji BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potvrdio je spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za Županiju Posavsku.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 05:20