StoryEditor

Poznate postave: Kek iznenadio s udarnim sastavom Rijeke!

Piše D  /  19.10.2017., 08:10h

Trener Rijeke Matjaž Kek iznenadio je s udarnom postavom u odnosu na najave. Pavičić i Kvržić ipak su ispali iz prvih 11.

Rijeka: Sluga – Vešović, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Maleš – Acosty, Mišić, Gorgon – Gavranović.

Austria: Pentz – Klein, Westermann, Kadiri, Salamon – De Paula, Holzhauser, Serbest, Pires – Friesenbichler, Monschein.

Riječani bi s barem osvojenim bodom ostali u kakvoj takvoj igri za drugo mjesto koje vodi u sljedeći krug natjecanja. U slučaju poraza Rijeci bi ostale samo teoretske šanse. Bečani su teško nastradali u prvom kolu protiv Milana na domaćem terenu, no zato su u drugom kolu uzeli bod u Ateni, prenosi Dnevik.hr.

Torsten Fink ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi, nedostaje mu pet-šest igrača koji bi konkurirali za udarnu postavu. Ni Matjaž Kek nije posve miran, jer neće imati na raspolaganju Brazilca Hebera, ponajboljeg igrača Rijeke u ovosezonskim europskim ogledima. Ostali su svi na broju.

Teško je reći što se može očekivati od Rijeke. Kekova momčad u dosadašnjem cijelu sezone vidljivo oscilira. U prošlom kolu HNL-a posve je neočekivano izgubila na gostovanju u Puli. No, slična je situacija i s Austrijom koja je u ovom trenutku na tek četvrtom mjestu u domaćem prvenstvu. U prošlom kolu teško je poražena na gostovanju u Grazu. Sturm joj očito ne leži, jer je od njega izgubila i u 2. kolu na domaćem terenu.

Budući da je Rijeka izbacila Red Bull Salzburg u 3. pretkolu Lige prvaka, a da „bikovi“ već godinama dominiraju austrijskom ligom, logičan zaključak bi bio da se Rijeka nema razloga bojati Austrije. Kvalitetom joj je barem ravnopravna, a vrlo vjerojatno i nešto bolja.

Međutim, to ne mora ništa značiti, nerijetko se takva logika u nogometu često pokaže kao račun bez krčmara. Kladionice procjenjuju da je Rijeka blagi favorit, razlika u koeficijentu je mala pa se može reći da su šanse podjednake.

Moguće postave:

Austria: Pentz – Klein, Kadiri, Serbest, Salamon – Holzhauser – Tajouri, Prokop, Alhassan, Pires – Monschein.

Rijeka: Sluga – Vešović, Župarić, Elez, Zuta – Bradarić, Mišić – Kvržić, Pavičić, Gorgon – Gavranović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:30