StoryEditor

Povukao se iz predsjedničke utrke pa postao Šukerov direktor

Piše D  /  20.01.2018., 05:01h

Ustrojstvo će zaživjeti i među svim komisijama kojima će pojedinačno rukovoditi po petorica ljudi koji će predstavljati po jedno središte, odnosno Zagreb, Rijeku, Split, Osijek i Sjever. Dosadašnja je praksa bila da je komisionare predlaže i bira Izvršni odbor, no ubuduće će spomenuta središta svoje izaslanike postavljati sama.

Iako je uoči proteklih izbora glasio kao jedan od Šukerovih protukandidata, Marijan Kustić nenadano je odustao od predsjedničke kampanje. Kovale su se priče kako je iznenada odustao zbog u datom trenutku "boljitka hrvatskog nogometa". Spekuliralo se i kako će mu unutar institucije biti ponuđena jedna od značajnijih uloga. Naposljetku, bit će imenovan kao direktor za natjecanje i infrastrukturu.

Podsjetimo, Marijan Kustić morao se povući iz Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza zbog, kako ga je protumačila Sportska inspekcija, sukoba interesa jer obnaša i dužnost saborskog zastupnika Hrvatske Demokratske Zajednice koji prema zakonu nema pravo djelovati upravljačkim tijelima sportskih udruga.

Sreten Ćuk, pak, bit će na čelu Ureda za nogometni razvoj. Dugogodišnjem službeniku na mjestu instruktora Središta Zagreb dodijelit će se funkcija glavnog instruktora i šefa za sve mlađe dobne kategorije. Riječ je o funkciji kakvu je svojevremeno obnašao Romeo Jozak. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:22