StoryEditor

Poštanski operateri iz BiH i regije u Mostaru potpisali sporazum o novoj usluzi - PostPak

Piše D  /  13.04.2018., 03:04h

Riječ je o sporazumu kojim se regulira međusobni odnosi, kriteriji i cijene razmjene otkupnih PostPak poštanskih pošiljaka između tih poštanskih operatera, prenosi Fena.

PostPak je nova usluga u regiji koja otvara granice i daje mogućnost slanja prekograničnih otkupnih pošiljaka, koje mogu sadržavati robu i dokumente, a uručuju se primatelju uz naplatu otkupnog iznosa. To je adresirana međunarodna poštanska pošiljka mase do 30 kg, za koju se pošiljatelju daje potvrda o primitku pošiljke, a uručuje se primatelju uz potpis i naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljatelja.

Bitno je istaći da se poštanske pošiljke PostPak predaju uz posebnu poštansku uslugu “Otkupna pošiljka”, te se tako i posebno obilježavaju.

Cilj ovog sporazuma je, između ostalog, sprečavanje dodatnih terminalnih i tranzitnih troškova za ovu vrstu pošiljke. Sporazum je potpisan na neodređeno vrijeme, a s primjenom će početi polovinom 2018. godine.

Sporazum je potpisan u okviru 21. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru na kojem su se predstavila sva tri bosanskohercegovačka poštanska operatera.

Predstavnici tri domaća poštanska operatera sudjelovali su i na konferenciji “Izazovi digitalnog doba – Jesmo li spremni?” čiji je organizator Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, a koja je također bila u sklopu gospodarskog mostarskog sajma, priopćeno je iz “JP BH Pošta” d.o.o.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:06