StoryEditor

Poraz Izviđača u Visokom u ratničkoj utakmici

Piše D  /  25.02.2018., 11:02h

Rukometaši Izviđač Central osiguranja sinoć su poraženi u dvorani KSC „Mladost“ u Visokom rezultatom 22:17 u utakmici koja je više nalikovala gladijatorskoj borbi nego sportskom susretu dvije rukometne momčadi. Domaćin je nametnuo agresivnu igru, na granici dopuštenoga, koju je sudački par Dejanović – Marčetić iz Prijedora dopustio, a kojoj se rukometaši Izviđača nisu znali suprotstaviti. Već, na samom otvaranju susreta, meta obrane domaćih rukometaša bio je Josip Šarac, koji je u prvih par minuta igre bio nekoliko puta grubo zaustavljen bez ikakvih sankcija. Nakon jednog grubog starta domaće u obrane u 5.-6. minuti susreta , pri rezultatu 3:2 za Izviđač, s bolnom grimasom s terena je iznesen Josip Šarac koji je ostatak utakmice u suzama proveo na klupi za rezervne igrače.

Od toga trenutka utakmica je krenula drugim tijekom. Domaći nastavljaju agresivno u obrani i veoma brzo prelaze u vodstvo koje je u prvom poluvremenu u jednom trenutku iznosilo i tri pogotka (9:6).

U završnici poluvremena „Skauti“ su ipak uspjeli oduprijeti i do kraja poluvremena poravnati rezultat na 11:11, s kojim se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu, domaćin kreće s još agresivnijom igrom, ne dopuštajući rukometašima Izviđača prilazak u zonu šuta. Mada je trener Ivandija „miksajući“ tražio rješenje za takvu igru, „Skauti“ su djelovali izgubljeno. Veoma su teško dolazili u priliku da postignu pogodak, a i kad bi bili u prilici najčešće je nisu uspijevali je realizirati. U takvoj igri, veoma brzo, domaći rukometaši prelaze u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja susreta. Na kraju je poraz Izviđača mogao biti još uvjerljiviji da nije bilo raspoloženog Josipa Kvesića koji je držao, kakvu takvu, nadu da bi se nešto moglo promijeniti u korist „Skauta“. U jednom periodu igre domaći nisu postigli pogodak punih dvanaest minuta, ali i rukometaši Izviđača su se u tom periodu samo jednom upisali u listu strijelaca.

Na kraju pobjeda domaćina je izazvala erupciju oduševljenja visočke publike koja je tijekom cijelog susreta bila ogromni vjetar u leđa domaće momčadi.

Adnan Harmandić, Faruk Čolo i Emir Omanović bili su najučinkovitiji u domaćoj momčadi sa po šest pogodaka, vratar Mirnes Grčo je „skinuo“ deset udaraca na svoja vrata.

Kod momčadi Izviđača najraspoloženiji je bio vratar Josip Kvesić s dvanaest obrana, dok su se u listu strijelaca po tri puta upisali Petar Bubalo i Božidar Leković koji je usput zaradio i žestoke batine, stoji u priopćenju iz HRK Izvuđač.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:47