StoryEditor

PONOVNO SE PREDOMISLIO Bayernov dragulj izabrao Hrvatsku

Piše D  /  13.12.2017., 08:12h

Priča oko 19-godišnjeg Benka, nogometaša hrvatskih korijena rođenog u Munchenu, i hrvatske reprezentacije traje više od godinu dana. HNS je još u rujnu prošle godine slavodobitno objavio da je Benko izabrao Hrvatsku. Trebao je debitirati protiv Švedske u kvalifikacijama za Europsko U-21 prvenstvo.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije dogodio se preokret i roditelji su odlučili da će Fabian odbiti Gračanov poziv te još malo razmisliti o svemu. Izgleda da su razmislili...

"Fabian Benko je kazao da želi igrati za Hrvatsku, roditelji također, tako da se nadam da je sve završeno te da će se to na koncu i dogoditi", rekao je Gračan za Sportske novosti i najavio da će ga pozvati već za sljedeće utakmice.

Benko zasad igra za drugu momčad Bayerna, ali igrao je i za prvu u Kupu protiv Carl Zeiss Jene u kolovozu prošle godine. Ostale utakmice za prvu momčad odradio je na prijateljskim ogledima.

Pep Guardiola, dok je bio trener Bayerna, vodio ga je na pripreme i hvalio.

"Mora ići korak po korak. Za njega je čast što je ovdje. Trenira s našim zvijezdama i to je veliki korak za njega, ali njegovo mjesto je ipak u našoj drugoj momčadi. On će trenirati s nama, mora napredovati u nekim segmentima igra, ali mi smo jako zadovoljni s njime", govorio je Guardiola koji ga je koristio na pozicijama ofenzivnog veznog i krilnog.

Za kadetsku reprezentaciju Njemačke odigrao je dvije utakmice.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 09:44