StoryEditor

Pomoćnik načelnika Jajca Senad Dizdar pretukao 82-godišnjeg starca

Piše D  /  31.10.2017., 05:10h

Ishak Muslijević, 82-godišnji stanovnik Jajca, osjetio je kako se boriti s bahatom vlasti. 

Starca, koji se nedavno izborio s bolešću, u subotu 28. listopada, napao je Senad Dizdar, pomoćnik načelnika općine Jajce za gospodarstvo.
- Oko 18.15 sati vraćao sam se kući iz grada. Pred mojom kućom zatekao sam Senada Dizdara koji me počeo nešto ispitivati oko kanalizacije i zida, nakon čega me fizički napao, tako što me udario rukom u glavu, pa sam pao na zemlju. Htio sam ustati, nakon čega me Senad počeo udarati nogama po koljenu i ispod koljena. Dok sam bio na zemlji, Senad Dizdar mi se obratio riječima: "J...m ti šiptarsku mater, ja ću tebe srediti". Nakon toga sam nekako uspio ustati, otići u kuću i pozvati policiju - naveo je Muslijević u policijski zapisnik, koji je sačinjen 29. listopada. 

Muslijevića smo kontaktirali i pitali šta je razlog sukoba. 

- U pitanju je međa i razgraničenje između nas. Njegova mati me prošle godine udarila štapom, i to sam prijavio policiji, bilo je to u veljači prošle godine. Ovo što je Senad uradio je klasična sačekuša po noći. On je veoma prgava osoba - kaže Muslijević. 

Pokušali smo dobiti i komentar Dizdara, koji nam je kratko kazao da je sve što je imao reći, rekao policiji. 

O daljim koracima u ovom postupku, informaciju smo potražili i u Ministarstvu unutrnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK). 

- Dana 28. listopada Policijskoj postaji Jajce prijavljen je napad osobe inicijala D. S. na Ishaka Muslijevića. Protiv D. S. podignuta je prekršajna prijava Općinskom sudu Jajce, zbog remećenja javnog reda i mira - kazao je za Avaz.ba portparol MUP-a SBŽ Hasan Hodžić.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 23:55