StoryEditor

Pobjeda u Mostaru! Zrinjski poveo protiv Igokee u finalu

Piše Toni Raspudić  /  12.05.2018., 10:05h

Zrinjski je tako poveo u finalu s 1:0 i pokazao zašto su tijekom cijele sezone bili najbolja momčad u državi.

Igokea je bolje otvorila utakmicu i držala prednost većim dijelom, ali više od plus 7 nisu mogli pobjeći Zrinjskom. Plemići su u nastavku prve četvrtine smanjili prednost, da bi u drugoj i došli do 5 koševa prednosti. 

Upravo je Mostarac Robert Rikić održavao Igokeu u minimalnom zaostatku, a kada mu se priključio Amerikanac Artis, gosti su ponovno prešli u vodstvo te se u svlačionice odlazi s 36:39.

Čitavu treću četvrtinu Zrinjski je ganjao Igokeu, da bi ju u samom finišu i stigao te se u posljednju dionicu odlazi izjednačenim rezultatom 55:55.

Zrinjski je od samog početka posljednje četvrtine bio u prednosti, ali nisu Mostarci uspijevali ostvariti osjetnije vodstvo. Najveća prednost je bila četiri razlike i ponovno se u prepunoj dvorani na Bijelom Brijegu gledala dramatična završnica. Tricom Murryja 39 sekundi prije kraja za plus 7 Zrinjskog, konačno je slomljena Igokea i Plemići na kraju pobjeđuju 73:67.

Zrinjski su do pobjede predvodili Marko Ramljak s 19, Luka Igrutinović s 14 i Sven Smajlagić s 11 poena.

Kod Igokee je najbolji bio Rikić s 14 poena i 9 skokova i ovaj poraz gostiju ide na srce treneru Milakoviću koji je veći dio treće i četvrte četvrtine svog najboljeg igrača držao van parketa.

Ono što posebno veseli kod Zrinjskog je povratak kapetana Vedrana Princa nakon dugog izbivanja zbog ozljede. U ovoj utakmici odigrao je manje od minute, ali trener Vlašić će sigurno na njega računati u sljedećim utakmicama.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:56