StoryEditor

Plenković u Spaladiumu: Nakon pobjede nad Srbijom svi ćemo poletjeti

Piše D  /  13.01.2018., 10:01h

"To je izvrsno i nije mogao biti bolji početak. Čak mi se u drugom poluvremenu činilo da smo se prerano rezultatski odvojili pa je djelovalo gotovo kao prijateljska utakmica", rekao je, uz čestitke stručnom vodstvu i igračima, premijer Andrej Plenković novinarima nakon utakmice koju je promatrao s tribina Spaladium Arene. 

Istaknuo je kako je šteta što se Domagoj Duvnjak ozlijedio, ali vjeruje kako će Hrvatska i u utakmicama protiv Švedske i Islanda u grupnoj fazi igrati jednako kvalitetno kao i protiv Srbije.

Za atmosferu u Spaladium Areni izjavio je kako je bila fenomenalna, a utvrdio je kako je navijanje bilo korektno. Također, nadodao je kako pobjeda protiv Srbije predstavlja lijep sportski uvod u Europsko rukometno prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin.

"Velika su očekivanja, sada ćemo svi malo poletjeti. Neki zbog rejtinga (Fitchovo podizanje kreditnog rejtinga Hrvatskoj za jedan stupanj), neki zbog 10 golova razlike (pobjede protiv reprezentacije Srbije)," kazao je Andrej Plenković.

Na novinarski upit koliko ovakve utakmice kao što je pobjeda rukometne reprezentacije Srbije u ozračju Spaladium Arene mogu utjecati na popravljanje opće atmosfere u hrvatskom društvu, Andrej Plenković je odgovorio:

"Meni se čini puno - ako to može koristiti za rejting vlade, mi ćemo biti zadovoljni."

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 09:03