StoryEditor

Plenković u Bruxellesu s čelnicima Europske unije

Piše D  /  14.02.2018., 10:02h

Premijer Plenković sastao se s predsjednikom Europskog parlamenta Antonio Tajanijem. Razgovarao je i s predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom. Bilo je najavljeno da su teme razgovora - neformalni sastanak Europskog vijeća 23. veljače, na kojem će se raspravljati o institucionalnim pitanjima - sastavu Europskog parlamenta, načelu proporcionalnosti odnosno odnosu broja stanovnika država članica i broja zastupnika u Parlamentu, transnacionalnim listama, proračunskim izazovima nakon Brexita. 

Nakon toga Plenković će sudjelovati na kolegiju povjerenika. Na sastanku s povjerenicima uvodno se obraća predsjednik EK-a Jean Claude Juncker, a nakon toga premijer Plenković koji će izvijestiti o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstaviti hrvatski pogled na budućnosti Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU-a.

Po završetku sastanka s kolegijem povjerenika Plenković ima odvojeni razgovor s Junckerom. Osim o suradnji EK-a i Hrvatske, Juncker i Plenković razgovarat će o ulasku Hrvatske u eurozonu i schengen te o pitanju granice sa Slovenijom, kažu u vladi, navodi HRT.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:16