StoryEditor

Pijani 15-godišnjak bez vozačke u Hrvatskoj odbio zaustaviti vozilo pa bježao policiji

Piše D  /  13.11.2017., 11:11h

Nakon što je zaustavljen u Radićevoj ulici utvrđeno je da vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,34 promila upravlja 15-godišnjak. Protiv maloljetnika će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a kako se nalazio bez pratnje roditelja ili druge osobe u koju roditelji imaju povjerenje, doveden je u
prostorije policije gdje ga je preuzeo roditelj koji je upoznat s odredbama čl. 93. Obiteljskog zakona, o čemu će biti dostavljeno izvješće nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Još dva slučaja

Sat vremena kasnije u Viduševačkoj ulici u Glini zaustavljen je osobni automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,18 promila upravljao 22-godišnjak. Do otriježnjenja je zadržan u policijskoj postaji i prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Iste noći oko 3,50 sati u Novom Selištu na petrinjskom području, zaustavljen je 30-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom splitskih registracija. Uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:52