StoryEditor

Pet godina zatvora jer je čekićem izudarao susjeda

Piše D  /  28.11.2017., 02:11h

Pet godina iza rešetaka provest će Osječanin Samir Šerić (52) zbog pokušaja ubojstva svoga susjeda Marija Žapera (34), na kojega je 11. kolovoza nasrnuo tesarskim čekićem. Nepravomoćna je to presuda Županijskog suda u Osijeku.

Njih dvojica, naime, dijele dvorište u osječkoj Zadarskoj ulici, a Šerić je u čestim sukobima, čulo se na sudu, sa svim susjedima. Kobnoga dana pozvao je Žapera na ulicu, a ovaj nije znao kako Šerić u rukama, prekriženima iza leđa, drži čekić, težak 800 grama. Šerić je, tereti se, najprije udario Žapera glavom u glavu, tako ga je oborio na tlo pa nastavio udarati čekićem po zatiljku i gornjem dijelu leđa. Život je Žaperu spasio drugi susjed, Borna Stankić, koji je pritrčao u pomoć. Šerić se, pak, branio kako je Žaper njega napao.

- Ne odgovara istini da je okrivljenik pozvao susjeda iz kuće da mu vrati kolica jer ih nije imao sa sobom, već ga je pozvao kako bi ga lišio života – rekao je sudac Zvonko Vekić na izricanju presude. Kazna je visoka, obrazložio je sudac, jer je Šerić osuđivan već za obiteljsko nasilje, nad majkom. Vještak je utvrdio kako ima poremećaj ličnosti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:54