StoryEditor

Palestinci i Turci prosvjeduju zbog proglašenja Jeruzalema glavnim gradom Izraela

Piše D  /  06.12.2017., 10:12h

Na ulicama Istanbula su u srijedu navečer održani prosvjedi protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom je Jeruzalem službeno priznao kao glavni grad Izraela, javlja Anadolu Agency (AA).

Ispred zgrade Generalnog konzulata SAD-a u Istanbulu okupilo se na stotine prosvjednika.

Okupljeni su uzvikivali slogane kao što su "Ne europsko, nego islamsko jedinstvo", "Ubojico SAD gubi se s Bliskog istoka" i "Trumpe ne testiraj naše strpljenje".

Ali Ugur Bulut, jedan od organizatora prosvjeda, kazao je novinarima kako se nastavlja američka i izraelska politika okupacije.

Osim u Istanbulu, prosvjedi protiv Trumpove odluke su održani i u drugim turskim gradovima, uključujući Ankaru i Antaliju.

Također, i na ulicama Pojasa Gaze održavaju se prosvjedi protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom je Jeruzalem službeno priznao kao glavni grad Izraela.

Na poziv Hamasa na sjeveru Pojasa Gaze održavaju su prosvjedi na kojima okupljeni nose zastave Palestine kao i transparente u znak podrške Jeruzalemu.

Podsjetimo, Trump je izjavio kako je došlo vrijeme da Jeruzalem službeno bude priznat kao glavni grad Izraela. Istaknuo je i kako je već zapovijedio američkogj administraciji da iz Tel Aviva preseli u Jeruzalem. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:54