StoryEditor

Ovo što Sarajevo radi je ludilo, oni su najbolji Miloševićevi učenici

Piše D  /  07.04.2018., 03:04h

Raguž je podsjetio kako bošnjačke stranke uvijek djeluju skupa. Spomenuo je 2013. i Bruxlles u kontekstu dogovora koji su te stranke prekršile pri povratku u Sarajevo. Ovim novim potezom pokazali su koliko su radikalni njihovi stavovi, kaže on.

"Demaskirali su ljevičarsku masku, skinuli je i pokazali pravo bošnjačko radikalno lice", rekao je Slaven Raguž i dodao:

"Tih pet načela ne uvažavaju ni Ustav FBiH ni Ustav BiH, a posebno ne uvažavaju ono oko čega se krvimo, a to je odluka po apelaciji Bože Ljubića", kaže Raguž i podsjeća da Dom naroda predstavlja narode, a ne kantone.

Branimir Galić, politički tajnik HSS-a u BiH je rekao da su ove stranke zavađene oko nekih stvari, no po pitanju izbornog zakona su suglasne.

Opasna igra

"To je jedna analogija, uvijek postoje previranja u tom nekom bošnjačkom političkom bazenu, borbe i disonantni tonovi između SDA i SBB-a ili DF-a i SDP-a, a sada imamo obrat i potpuni bošnjački zahtjev i želju da FBiH postane potpuno bošnjačka. Odnosno, da bi država BiH trebala postati potpuno bipolarna, a Hrvati BiH bi se trebali eliminirati iz svih poluga vlasti. Ovo je nešto vrlo opasno i ovo je jako opasna igru", smatra on i dodaje:

"Mislim da su oni svjesni da ovo ne može proći u ovakom obliku, no kada četiri najjače opcije u Bošnjaka izađu s ovakvim stavovm, znaju da imaju bolju pregovaračku poziciju nego da su davali neke nazovi-normalne izjave", kaže Galić.

Sve stranke u istom košu

Je li ovo opasna igra, pitao je voditelj Krešića

"Gospođa Cormack i Wigemaark su sve bošnjačke stranke strpale u isti lonac, ako se itko od članova ovih stranaka osjeća imalo Hrvatom, trebao bi izaći iz tih stranaka. Ja tražim popis iz 1971., pa kakva 1991., pa to su notorne gluposti koje nam kažu da njihove stranke ne žele dogovor", kaže Krešić i dodaje:

"Bošnjačke stranke rade ono što je Milošević radio devedesetih, oni su njegovi najbolji učenici, ovo što se događa u Sarajevu je apsolutno ludilo", rekao je Krešić. 

Cijelu emisiju pogledajte u video prilogu: 

I. Crnjac / Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:29