StoryEditor

Orkanski vjetar zatvorio ceste, prevrnuti kamioni... HAK: Ne krećite na put

Piše D  /  23.03.2018., 09:03h

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, uključujući orkanski vjetar, snježnu vijavicu i snijeg, HAK jutros savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila, i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto, prenosi Večernji.hr.

Za ostale skupine vozila trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1 HAK moli vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta.

Eventualne promjene stanja u prometu možete pratiti ovdje. Na autocesti A1 Rijeka-Zagreb na 56. km u smjeru Rijeke, zbog prometne nesreće, treba voziti oprezno. Vozila su zaustavnom traku. Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. 

DHMZ za danas najavljuje u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeni snijeg uglavnom se očekuje u Lici i Gorskom kotaru te na istoku Hrvatske, posebice u prvome dijelu dana. U Dalmaciji, većinom južnoj, bit će kiša, a mjestimice je moguća i susnježica ili snijeg.

U Istri te ponegdje u Hrvatskom primorju bit će barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, krajem dana na krajnjem istoku jugozapadni. Na Jadranu će biti umjerena i jaka, mjestimice olujna bura s orkanskim udarima, poslijepodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 2 do 8, na Jadranu između 7 i 12 °C.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje,

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice (obilazak je državnom cestom DC3),

- državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), - DC1 Ondić-Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice),

- Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;

- Paški most; - DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su:

- autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica,

- Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodolski-Senj, - DC27 Gračac-Zaton Obrovački, - DC50 čvor Sveti Rok-Gračac.

Snijeg pada u Lici, Dalmaciji i Slavoniji.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Dnevnik.ba



 

20. travanj 2024 09:33