StoryEditor

Orašje: Održano polaganje ispita za upravljanje plovilima

Piše D  /  23.02.2018., 10:02h

Predstavnici ispitnog povjerenstva su prezadovoljni odzivom kandidata, a također i njihovom razinom pokazanog znanja. Uvjeren sam da će ova akcija doprinijeti uređenju stanja na rijeci Savi i povećanju broja registriranih plovila na našem području. Upravo su to i kandidati potencirali svojim pitanjima o načinu i proceduri registracije plovila kojim raspolažu, istaknuo je Josip Dominković glasnogovornik MUP-a ŽP koji je rukovodio organizacijom ispitnih polaganja u Orašju, piše Radio Orašje.

Na području ŽP ima oko 40 registriranih plovila, a do sada je ispit za upravljanje plovilima položilo više od 250 osoba i dozvole su trajne. Mnoge vlasnike plovila zanimalo je kako pribaviti dokumentaciju za plovila koja su sami izradili, uvezli ili su davno izrađena u BiH. 

-Smatram da će nakon ovih ispita općinski organi vlasti pokrenuti akciju izgradnje pristupnog puta do pristupnih vezova za registrirana plovila. Na taj način bi se plovila lakše čuvala, a isto tako bi utjecali na sigurnost zaštitnog pojasa i olakšali rad pripadnicima Granične policije.

 Moram naglasiti da se ove vozačke dozvole odnose na dužinu vozila do 15 metara na rijekama, a 12 m na stajaćim vodama, s tim da se očekuje  izmjena propisa kojom bi vozači mogli upravljati plovilima dužine do 25 metara, kazao je Dominković.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:41