StoryEditor

Općina Žepče prva u regiji dobiva Centar za poslovne vještine

Piše D  /  12.10.2017., 07:10h

Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima EU, kroz program Interega, u kojem su nositelji projekta Razvojna agencija Žepče, te Općina Stari Jankovci, Općina Žepče, Grad Podgorica, Unija poslodavaca i Ured za međunarodnu suradnju Hrvatske.

Projekt će trajati 30 mjeseci, a njegova osnovna zamisao i ideja jeste otvaranje Centra za poslovne vještine.

Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci, koja je prijateljska i pobratim općina Općini Žepče, za Akta.ba je kazao kako ovaj projekt ima za cilj pomoći gospodarstvenicima u cijeloj regiji, a Žepče je dobilo priliku da prvo dobije jedan ovakav Centar.

"Zakonske regulative u zemljama regiji su uglavnom iste, stoga naše općine, u ingerencijama koje imaju, čine sve što im je u moći stvoriti jedno pozitivno poslovno okruženje. Ovaj projekt je prilika da se stvore bolji uvjeti poslovnog razvoja.

Zahvaljujući našoj suradnji, koja je do sada bila samo u oblasti sportskog i kulturnog plana, danas je održan sastanak po pitanju realizacije ovog, za nas značajnog projekta, a koji tematizira razvoj malih i srednjih poduzeća što će pomoći gospodarstvenicima u regiji za ostvarenje boljih poslovnih uspjeha", rekao je Sudarević.

Ovakve centre dobit će i druge države sudionice ovog projekta.

Dnevnik.ba        

16. travanj 2024 22:07