StoryEditor

OO HDZ 1990: HDZ BiH Neum se ponaša neodgovorno prema svojim biračima

Piše D  /  12.05.2018., 11:05h

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Neodgovorno ponašanje  trenutačno vladajućih struktura HDZ -a BiH u Neumu  kontinuirano se nastavlja  prema svim našim sugrađanima i u suprotnosti je sa  životnim  interesima  naše općine i njezine budućnosti. 

U prilog tome ide i posljednja sjednica  Općinskog vijeća Neum održana 11.svibnja, a iz koje navodimo slijedeće:

Jedan od najvažnijih  programskih  dokumenata koji se predlaže i usvaja na Općinskom vijeću, Program rada  Načelnika i Općinskih službi za 2018. godinu  našao se na dnevnom redu tek jučer, 11.svibnja.2018 godine, skoro pa na polovici tekuće godine.

Dakle, nadležnim  su bila  potrebna čak puna četiri mjeseca da prepišu skoro pa identičan Program rada načelnika i Službi  iz prethodne godine. Isti scenarij ponovio se i sa programom rada Općinskog vijeća koji je dosta kontradiktoran  u svojimčlancima; tako se npr. usvaja dokument u kojem stoji kako su se određena pitanja, odluke i rješenja trebali donijeti u vremenskom razdoblju siječanj – travanj, no, na dnevnom redu su se našli tek na jučerašnjoj sjednici.  Da stvar bude još gora, na kraju istog dokumenta se navodi kako su se priređivači materijaladužni pridržavati rokova  navedenih u programu, što je doista apsurdno.

Također, nije li apsurdno  točku dnevnog reda  „priprema za turističku sezonu“  donositi na polovici mjeseca svibnja, i to još kada smo svjedoci da se radi o istom materijalu koji se samo iz godine u godinu prepisuje, te ne sadrži ništa značajno što se i bez njega ne bi napravilo. Znamo dobro da je turizam okosnica gospodarskog razvoja cijele Općine pa je zato ovakav pristup vladajućih u najmanju ruku tužan.

Na kraju napomenimo da bi općinske vlasti trebale kvalitetnije poštivati prije svega vlastite Odluke te ih provoditi u djelo i pokazati više sluha za potrebe građanki i građana Neuma, a manje za međusobne prepirke i svađe koje su unutar vladajućih sve izraženije.

 

                                                                                    Ured za informiranje OOHDZ  1990 Neum

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:28