StoryEditor

Okrugli stol u Travniku: Korupcija slabi gospodarstvo i potkopava demokraciju

Piše D  /  12.12.2017., 04:12h

Korupcija predstavlja izazov za svako društvo, jer slabi gospodarstvo, potkopava demokraciju i vladavinu prava te umanjuje povjerenje javnosti u institucije i izabrane dužnosnike, rečeno je u utorak na okruglom stolu u Travniku, koji je organizirala Misija OESS-a u BiH, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, prenosi Fena.

- BiH prepoznaje korupciju kao izazov i trenutno je u postupku izrade sustava za borbu protiv ovog problema. Uspostava multidisciplinarnih timova za borbu protiv korupcije predstavlja jasan znak da BiH teži ka njezinom iskorjenjivanju - kazao je novinarima šef Terenskog ureda Misije OESS-a u Travniku Cristiano Barale.

Predsjedavatelj Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina upozorio je da je problem korupcije u BiH jako izražen, naglasivši kako je potrebno raditi na prevenciji i koordinacije borbe protiv korupcije.

- Na jednom od skupova, sličnih današnjem okruglom stolu, moglo se čuti da u Federaciji BiH još nisu usvojeni potrebni zakoni, poput onog koji bi štitio osobe koje prijavljuju korupciju. Ti zakoni su nužni i svi moramo dati doprinos kako bi se ovo zlo smanjilo - kazao je Kvasina.

Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti SBŽ-a, te članovi Tima za sprječavanje korupcije, a cilj je, kako je rečeno, ojačati suradnju između Tima za sprečavanje korupcije i institucija vlasti SBŽ-a.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 14:09