Održana sjednica Predsjedništva BiH

priopćenje iz PBiH

Održana sjednica Predsjedništva BiH

lis 11, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Članovi Predsjedništva BiH

Održana je četrdeseta redovna sjednica Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Izvješće Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebice uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u svezi pripreme odgovora na Upitnik Europskog povjerenstva. Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da, u suradnji sa Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama županija i Vladom Brčko Distrikta, poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem dostave odgovora iz Upitnika Europskog povjerenstva, najkasnije do 15.12.2017. godine.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvješće o izvršenju Proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za razdoblje I-VI 2017. godine, koje će biti dostavljeno Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o prihvaćanju Sporazuma o grant sredstvima između Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za unapređenje sigurnosti žena i odgovora na rodno temeljenu diskriminaciju i nasilje u Bosni i Hercegovini i Odluku o odobravanju privremene primjene ovog sporazuma.

Donesene su i odluke o prihvaćanju :

- Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ruske Federacije o  

  znanstveno-tehnološkoj suradnji,

- SDC Sporazuma o grantu br. TF0A4795 (Projekt smanjenja čimbenika zdravstvenih rizika) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvitak

-  Sporazuma o financiranju i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni („KfW“)  Bosne i Hercegovine („Primatelj“), koju predstavlja Ministarstvo financija i trezo  Federacije Bosne i Hercegovine („Federacija“), koju predstavlja Federalno ministarstvo financija i grad Zenica („Agencija za izvršenje projekta“), koju  predstavlja gradonačelnik u iznosu od 13.016.696,80 eura (Ulaganja) i 500.000,00eura (Popratne mjere) – Prikupljanje i tretman otpadnih voda Ze

- Izmjena i dopuna Sporazuma o uspostavi Međunarodne organizacije ST-EP (Eliminacija siromaštva putem održivog turizma),

-  Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvitak za projekt jačanja bankarskog sektora

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o službenom posjetu ministrice obrane BiH i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH Sjedinjenim Američkim Državama, od 11. do 13. rujna 2017. godine.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država o readmisiji osoba koje borave bez dozvola.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je pokroviteljstvo nad 21. međunarodnim sajmom gospodarstva - Mostar 2018., koji će biti održan od 10. do 14. travnja 2018. godine, priopćeno je iz Predsjedništva.

Dnevnik.ba