StoryEditor

​Održan sastanak Odbora za obnovu Partizanskog spomen groblja u Mostaru

Piše D  /  11.11.2017., 03:11h

Sastanak Odbora za obnovu i revitalizaciju Partizanskog spomen groblja održan je u subotu u Mostaru.

 Kako je istaknuto tijekom sastanka, uloga spomenutog Odbora, na čijem je čelu Raif Dizdarević, je stvaranje pozitivne klime, ne samo u Mostaru, nego i šire za afirmaciju antifašizma kao civilizacijske baštine koja je naslijeđena.

 Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOB-a BiH Bakir Nakaš u izjavi za medije kazao je kako je Partizansko spomen groblje u Mostaru bolna točka Saveza antifašista i boraca NOR-a iz razloga što se takav jedan objekt, koji je zaslužio pozornost po svakom aspektu njegovog postojanja, danas  nalazi u jadnom stanju.

 Nakaš je ocijenio kako je stanje takvo zahvaljujući situaciji u kojoj se nalazi Mostar, te da se sve ono što se u Mostaru događa odražava  i na Partizanskom spomen groblju.

 Prema njegovim riječima, cilj današnjeg okupljanja je promijeniti svijest ljudi prema Partizanskom spomen groblju te ih potaknuti da razmišljaju o procesu obnove, revizalizacije i očuvanja.

 Predsjednik UABNOR-a Mostar Sead Đulić kazao je kako je spomenuti Odbor formiran da pokrene priču o antifašizmu, da vrši pritisak na institucije države kojima je zakonska obveza da nacinalni spomenik BiH dovedu do njegovog reprezentativnog sjaja i izgleda  i da ga takvim održe.

 Na upit novinara da prokomentira postojanja dva Odbora za obnovu Partizanskog spomen groblja u Mostaru, Đulić ističe kako  zapravo ne postoje dva odbora i da je u ovom slučaju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić u pravu. Đulić ističe kako je, prema svojedobno urađenim projektima za obnovu Patrizanskog spomen groblja, potrebno  milijun i 200 tisuća maraka, ali pošto je bilo još devastacija, kako je istaknuo, brojka će sigurno narasti i do 2 milijuna KM.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:39