StoryEditor

Odlazi još jedan igrač: Vrijeme je za mlade!

Piše D  /  26.01.2018., 02:01h

Nije sve tako crno, ne treba ni cijeli naš rukomet proglašavati bezvrijednim zato što nismo uspjeli kod kuće otići do kraja, već smo zapeli uoči završnice. Poput Francuza, ljudi u rukometu trebaju trezveno analizirati što nije dobro. A ima i dobrih stvari, prenosi Večernji.ba

Primjerice, taj sjajni dečko Marko Mamić koji se hrabro i vrlo kvalitetno nosio s francuskom obranom, to je putokaz za buduće utakmice s vrhunskim reprezentacijama, valjda će ih još biti. Dobrih dionica imao je i Luka Stepančić. Također, iako je podbacio u toj utakmici s Francuzima, Luka Cindrić imao je briljantnih trenutaka na prvenstvu, vrijednost je imati tako potentnog srednjeg vanjskog. Sljedeći izbornik morat će razmišljati kako ga još bolje iskoristiti, a u Vardaru je, u posloženom sustavu, pokazao koliko kvalitetan može biti i u utakmicama za zlato. Dio potencijala Červar nije iskoristio i to mu zamjeramo.

Zašto ni minute nije dobio Halil Jaganjac kad je pokazao silan potencijal i može igrati i obranu i napad, a budućnost je isključivo u takvim igračima? Zašto nije ubačen ni Šime Ivić, po mnogima naš najpotentniji ljevak?

Červar je upao u zamku kao Zdravko Zovko 2000. ili Aco Petrović na zadnjem košarkaškom Eurobasketu. Previše je igrao na kartu starijih igrača, a u turnirskom načinu igranja oni ipak najviše padaju kako se ide prema kraju. Igor Vori danas će se i definitivno oprostiti od reprezentacije, to je i najavio: – Zahvalio sam svim dečkima, nakon petnaest godina igranja za reprezentaciju vrijeme je za mlade, da preuzmu stvari u svoje ruke. Ja ću sa strane pomoći najviše što mogu.

Siguran sam da će se hrvatski rukomet dizati – rekao je Vori i u svom stilu dodao za kraj: – Ova utakmica s Češkom nema veze s vezom! Teško je svim igračima, i Luki Cindriću koji je puno griješio u tom dvoboju s Francuskom.

– Dekoncentracija je presudila, radili smo početničke pogreške. Ne znam, možda smo htjeli sve na brzinu riješiti, a danas nikoga ne možeš tako dobiti. Želimo se oprostiti pobjedom, ali bit će teško motivirati se. Mislim da ovo nije naš realan domet, borit ćemo se opet za vrh. 

Dnevnik.ba
 

16. travanj 2024 15:40