StoryEditor

Odbojkaši Domaljevca bolji od Jedinstva, oraške Žokice svladale Tešanj

Piše D  /  25.02.2018., 11:02h

Odavno nismo svjedočili ljepšem ugođaju i istinskoj sportskoj atmosferi u Orašju, a u glavnim rolama bili su odbojkaši Domaljevca i odbojkašice Orašja. Dvostruki program u sportskoj dvorani ŠC fra Martina Nedića donio je poslasticu ljubiteljima odbojke da uživaju u atraktivnoj igri mladića i djevojaka koji su još jednom potvrdili da odbojka u Posavini ima tradiciju, budućnost i svoje poklonike. Ugodno subotnje poslijepodne započelo je duelom susjeda HOK Domaljevac i OK Jedinstvo Brčko u sklopu 17.kola Premijer lige BiH, a završilo uvjerljivim trijumfom odbojkašica Orašja protiv ekipe iz Tešnja, prenosi Radio Orašje.

Utakmica Domaljevca i Jedinstva obilovala je velikom neizvjesnošću i atraktivnim potezima igrača obje momčadi. Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon izjednačene igre dobili prva dva seta. U prvom se igralo poen za poen, a u završnici su gosti nakon odličnih servisa Teodorovića došli do pobjede 25:23. Gotovo ista slika ponovila se i u drugom setu kad su se obje ekipe izmjenjivale u vodstvu, da bi brčaci ponovno slavili sa 25:22.

Ušli smo dosta mlako u igru, a napravio sam i nekoliko izmjena u formaciji koja nije donijela očekivanu igru. Povratkom Vukovića na korektora vratili smo se u igru, uhvatili ritam i do kraja je sve bilo u znaku Domaljevca. Drago mi je da su i gledatelji mogli uživati u odličnoj odbojci što je najbolja pozivnica da budu uz našu momčad u doigravanju za prvaka, poručio je Zlatko Ivić trener Domaljevca.

Igrači Domaljevca su u  trećem setu pokazali pravo lice i sigurnom igrom u polju, te odličnim skokom dobili set sa 25:16 i vratili se u igru. U četvrtom setu gosti su pokušali doći do presudnog seta, ali nisu imali rješenja za odlične servise i udarce Velibora Vukovića, tako je završilo pobjedom Domaljevca 25:21. Domaćini su u petom setu još više pojačali tempo, pa je izostala očekivana neizvjesnost . Nošeni podrškom s tribina vrlo brzo su riješili set i pobjedom 15:8 zabilježili zasluženu pobjedu 3:2 u setovima.

U susretu 8.kola Prve ženske federalne lige A1, odbojkašice Orašja su u susretu protiv Tešnja potvrdile svoju kvalitetu i zabilježile očekivanu pobjedu 3:0 ( 25:14, 25:23, 25:14 ). Ekipa trenera Roberta Mašića je odličnom igrom još jednom pokazala da odskače od svih suparnica. Njihova pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna, a za svaki uspješan potez nagrađivane su velikim pljeskom oraške publike. Popularne oraške Žokice pobjedom su nastavile svoj pohod prema Super ligi FBiH i već u narednom kolu mogu osigurati doigravanje.

-Osvojili smo bodove bez većih napora, prvi smo na tablici i nakon svake utakmice igramo sve bolje. Naporno radimo kroz cijelu godinu i presudna je velika želja cura da izborimo plasman u viši rang. Smatramo da svojom igrom to i zaslužujemo, istaknula je Barbara Tunjić članica ŽOK Orašje.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:06