StoryEditor

O IZBORNOM ZAKONU Potrebno pronaći rješenje u skladu s odlukom Ustavnog suda

Piše D  /  19.03.2018., 06:03h

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Roberta Kohorsta i veleposlanicu SAD-a u BiH Maureen Cormack.

Tijekom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji, te odnosima BiH sa susjedima.

Izetbegović je informirao veleposlanike o odnosima Bosne i Hercegovine i Hrvatske, s posebnim osvrtom na neriješeno pitanje koje se odnosi na izgradnju Pelješkog mosta i poštovanje prava BiH koja joj pripadaju u skladu sa Konvencijom UN-a o pravu mora.

Razgovarano je i o ispunjavanju uvjeta za ubrzani nastavak puta BiH ka članstvu u Europskoj uniji (EU) i aktivaciji Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP-a).

Predsjedatelj Izetbegović upoznao je veleposlanike sa stavovima u vezi s izmjenama izbornog zakonodavstva koje se odnose na Dom naroda Parlamenta FBiH, naglasivši da je potrebno pronaći rješenje kojim se provodi odluka Ustavnog suda BiH, uz poštovanje Ustava Federacije BiH.

Tijekom razgovora su istaknuti prijateljski odnosi dviju zemalja, te naglašena snažna podrška koju SAD pružaju BiH u procesu euroatlantskih integracija, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:34