StoryEditor

Novi test za Mostarce, u goste im dolazi Lovćen

Piše D  /  15.11.2017., 09:11h

Bodovno poravnati

U dosadašnjem dijelu natjecanja sve četiri momčadi bodovno su s po dvije pobjede i tri poraza izjednačeni na ljestvici. Bosna nakon pobjede u domaćem prvenstvu nad gradskim rivalom Sparsima i u prošlom kolu Druge ABA lige nad Teodom, igrački se digla i sa stanovitim samopouzdanjem odlazi na gostovanje kod Splita. I jedan i drugi klub daleko su od nekadašnje prepoznatljivosti kada su bili europski prvaci i njihovo igranje u Drugoj ABA ligi realnost je u kojoj, istina, teško mogu napraviti neki ozbiljan iskorak.

Susret ovih dviju momčadi zbog zgusnutog termina nastupa sarajevskog kluba na više fronti igra se prekosutra i očekivati je neizvjesnu utakmicu u kojoj domaći sastav ima stanovitu prednost, a i želju da prekine niz od dva uzastopna poraza. HKK Zrinjski ugošćuje sastav Lovćena koji je u prošlom kolu nanio prvi poraz vodećem Vršcu. Bez obzira na njihovu dobru igru u srazu sa srbijanskim klubom, momčad Zrinjskog bliža je pobjedi. Mostarci imaju nekoliko vrlo dobrih igrača, a i dobro su vođena momčad. Pred gostovanje crnogorskog kluba trener košarkaša Zrinjskog Hrvoje Vlašić ističe kako ih očekuje jedna teška utakmica.

- Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica, jedan dobar protivnik koji u odnosu na ono što smo igrali prije prvenstva sada imaju tri-četiri igrača više koji su dobro pokriveni na svim pozicijama. Ono što je zanimljivo jest da im je forma u usponu, a što se vidjelo i u prošlom kolu protiv Vršca. Mi ćemo nastojati pružiti što bolju igru i svojim maksimalnim angažmanom svih 40 minuta pokušati ostvariti pobjedu, kazao je Hrvoje Vlašić.

Slično razmišlja i njegov igrač Ivan Begić, koji je u prošlom kolu prvenstva BiH protiv Vogošće bio njihov najbolji igrač.

Protivnik se pojačao

- Očekuje nas jedna nezgodna momčad, u pripremama smo ih pobijedili, ali ovo je jedna druga priča, pojačali su se s Aleksom Popovićem koji je igrao ABA prvu ligu. Moramo biti na energetskoj najvišoj razini te očekujem pobjedu, kazao je košarkaš Ivan Begić.

U sastavu s Cetinja, uz Aleksu Popovića, treba istaknuti i prošlogodišnjeg igrača Igokee i nekadašnjeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Albijanića, te Koraća i Kneževića. Parovi 6. kola, 15. studenoga: Zrinjski – Lovćen u 18, Rogaška – Borac 19, Teodo – Krka 18, Dynamic – Ohrid 18, Sixt Primorska – Vršac 20, Split – Bosna Royal 17. studenoga u 20.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 04:13