StoryEditor

Novalić: Projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja

Piše D  /  30.07.2021., 01:03h

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je kako je projekt izgradnje brze ceste Lašva - Travnik u zadnjoj fazi definiranja, te je najavio da će novac od ruskog duga, koji će dijelom biti namijenjen za izgradnju ove ceste, biti operativan za 45 dana.

- Od ovog novca, 100 milijuna KM ćemo usmjeriti na brzu cestu Lašva - Travnik, koja ne samo da je bitna za Srednjobosansku županiju, nego i cijelu Federaciju BiH. To je put sa trenutno najvećom frekvencijom kojim prolazi čak 5.000 vozila više nego autocestom - kazao je Novalić u Travniku na tribini "Odgovor SDA na aktualna politička pitanja", koju je organizirao Općinski odbor SDA Travnik.

Istaknuo je kako je o brzoj cesti Lašva-Travnik razgovarao i s premijerom SBŽ Tahirom Lendom, dodajući da su pokrenuta zadnja rješenja oko prostornog plana.

- U svakom slučaju neće proći dalje od ove jeseni i počet ćemo bar raditi eksproprijaciju. Ta cesta nam je važna, kako zbog stanovnika ovog područja, tako i kao strateški pravac prema Bihaću - naglasio je Novalić.

Dnevnik.ba 

19. travanj 2024 20:52