StoryEditor

Ništa od novog trofeja za Mostar: Borac pobijedio Zrinjski

Piše Toni Raspudić  /  26.05.2018., 06:05h

Većim dijelom susreta domaćini su bili u vodstvu. Zrinjski je držao priključak samo u ranoj fazi (3:3). Borac je nakon toga ubacio u brzinu više, prednost je rasla, a na kraju prvog poluvremena iznosila je plus 5 (12:7).

U drugom dijelu glavnu riječ su imali vratari. Paradžik kod Zrinjskog i Ljubičić kod Borca izluđivali su napadače. Imao je Zrinjski nekoliko prilika da smanji na 3 razlike i uvede utakmicu u neizvjesnu završnicu, ali nekoliko vratnica i vratar Banjalučana su spriječili Mostarce da zakompliciraju stvari domaćinima.

U 55. minuti Delić krade loptu i Zrinjski s igračem manje konačno smanjuje na 17:14, ali već u sljedećem napadu Ćelić vraća plus 4 Borcu. Mostarcima je preostalo da krenu na sve ili ništa, a u toj brzopletosti gube lopte i domaćini mirno privode utakmicu kraju i na kraju slave sa sigurnih 21:15.

Borac su do pobjede predvodili Ćeranić, Mijatović i Ćerić s po 4 pogotka, ali i vratar Ljubičić koji je skupio 16 obrana.

Kod Zrinjskog su najbolji bili Delić sa 6 golova i vratar Paradžik s 10 obrana.

Zrinjski je tako prepustio trofej pobjednika Kupa BiH za kojeg će se u finalu boriti Borac protiv Bosne iz Visokog ili Konjuha koji svoje polufinale igraju večeras.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:43