StoryEditor

Nije prihvaćen program rada Vlade FBiH

Piše D  /  22.05.2018., 06:05h

Zastupnički dom federalnog Parlamenta nije danas odobrio program ovogodišnjeg rada Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Zastupnik opozicionog SDP-a Damir Mašić pozvao je Vladu da kolektivno podnese ostavku, optuživši je za izrazito loš rad, javljaju federalni mediji.

Parlamentarna većina konstatirala je da je glavni uzrok neusvajanja vladinog programa odsustvo sa sjednice nekolicine zastupnika većine, a ne loš rad.

Opozicija je tvrdila da je bespredmetno izjašnjavati se i o Nacrtu programa rada Zastupničkog doma za ovu godinu budući da je dijelom oslonjen i na planirane vladine aktivnosti, ali je taj nacrt, ipak, dobio većinu glasova, prenosi Srna.

Prihvaćanjem programa Zastupničkog doma okončana je izvanredna sjednica ovog doma započeta u travnju, a za danas je najavljeno novo izvanredno zasjedanje na čijem je predloženom dnevnom redu rebalans ovogodišnjeg proračuna FBiH, kojim će neutrošenih 107 milijuna KM iz prošle godine biti preusmjereno u aktualnu proračunsku godinu za izgradnju brzih puteva u FBiH.

Rebalans proračuna je odobrio Dom naroda federalnog Parlamenta, a potrebno je da ga prihvati i Zastupnički dom kako bi novac mogao biti stavljen na raspolaganje.

Nakon izvanrednih sjednica, Zastupnički dom sutra bi trebalo da nastavi rad održavanjem tematske sjednice o situaciji i problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:07