StoryEditor

Nemam veze s Dragičevićevim ubojstvom

Piše D  /  25.04.2018., 03:04h

Pismo prenosimo u cijelosti:

- Ja, Filip Ćulum, rođen 3. prosinca 1998. u Banjoj Luci, gdje živim i radim kao konobar, u svom životu nikada nisam bio u policijskoj postaji do slučaja tragične smrti Davida Dragičevića. Nikada u životu se nisam tukao ni sukobio s bilo kim niti sam imao bilo kakve veze s kršenjem bilo kakvih zakona. Večer kada je nestao David Dragičević bio sam na svom radnom mjestu i u više navrata detaljno policiji dao izjavu o svom kretanju te noći.

Tražio sam da se podvrgnem poligrafskom ispitivanju, što je obavljeno, i to dva puta, poligrafist MUP-a RS-a i poligrafist iz Sarajeva. I oba testa sam u potpunosti prošao jer apsolutno nemam nikakve veze sa spornim događajem. O svemu sam se oglasio u Nezavisnim novinama Banja Luka kako bih skinuo pritisak sa sebe koji je stvoren u javnosti i koji još uvijek traje bez obzira na moje izjave.

U više navrata sam se javio ocu pokojnog Dragičevića Davoru Dragičeviću, i to prvi put sam mu poslao poruku odmah prvi dan nakon pronalaska tijela pokojnog Davida, da sam voljan, kada god on može odvojiti vrijeme, doći do njega kući i odgovoriti mu na sva pitanja koja su eventualno sporna u vezi sa mnom te da mi javi kada ću doći, na što je on odgovorio s “ok” i nije se nikad javio. Kada su uslijedili pozivi da svi koje on poziva dođu na Trg u 18 sati, opet sam mu se javio porukom da ću doći na Trg, na što sam očekivao da mi potvrdi hoću li doći, međutim, odgovor nisam dobio, zbog čega nisam ni otišao jer se nisam osjećao sigurno u masi.

Ja sam se, po mom shvaćanju, sasvim slučajno našao u poruci pokojnoga Davida Dragičevića u noći kada je nestao jer je nesporno da se tu noć fizički sukobio s mojim rođakom N. Ćulumom, zbog čega postoji mogućnost da je zamijenio naša imena. Poznavao sam pokojnoga Davida Dragičevića iz naselja u kojem živimo obojica, praktično iz viđenja, nikada se nismo družili niti došli u bilo kakav sukob ili kontakt.

S obzirom na to da me i dalje konstantno otac pokojnoga Davida Dragičevića javno preko TV-a i obraćanja na Trgu Krajine proziva kao odgovornoga za smrt Davida te da se na društvenim mrežama zbog toga često pojavljuju prijetnje upućene meni u smislu poziva na linč, molim sve gore navedene predstavnike vlasti da me zaštite, mene i moju obitelj, jer se osjećam ugroženo fizički, a psihički sam već pretrpio ogromne posljedice, koje trpim i dalje.

Zbog svega navedenoga, lažnih optužbi i prijetnji upućenih meni, ja i moja obitelj smo bez bilo kakvog razloga osramoćeni, psihički uništeni i nesigurni u gradu u kojem živimo i radimo, a da nikad nitko od nas nije imao bilo kakav problem sa zakonom.

U potpunosti razumijem tragediju koja je pogodila obitelj Dragičević, ali mislim da to ne daje nikome za pravo napadati, suditi, osuđivati i u javnosti konstantno lažno optuživati mene ili bilo koga drugoga te na taj način na mene stavljati “metu” za bilo koga iz mase tko povjeruje u optužbe

. Ne znam smije li Davor Dragičević, po našim zakonima, ovo raditi ili ne, je li to dopušteno zakonom ili nije. Nemam novca za angažirati odvjetnika, a osjećam se fizički ugroženim te stoga molim gore navedene predstavnike institucija RS-a da me zaštite u skladu sa zakonom jer nisam ništa kriv.

 

24. travanj 2024 02:27