StoryEditor

Ne može bez vatre i bez golova! Još jedan ludi El Clasico

Piše Toni Raspudić  /  06.05.2018., 10:05h

Možda je prvenstvo u Španjolskoj riješeno kolo prije i možda je bio ovo derbi koji nema nikakvog rezultatskog značaja, ali El Clasico je najveći nogometni derbi i na njemu će uvijek biti vatre.

Tako je bilo i večeras na Camp Nou gdje je novi prvak Španjolske dočekao novog-starog finalista Lige prvaka. Završilo je 2:2 rezultatom kojim gosti iz Madrida ne mogu biti zadovoljni jer su dva puta žestoko oštećeni u ovom susretu.

Krenulo je vatreno i otvoreno, bez garda od samog početka. U 10. minuti fantastična akcija Barcelone, njihova klasična reklo bi se, koju nakon sjajnog ubačaja Roberta neumoljivo završava Suarez za 1:0 Katalonaca.

Ako je akcija Barce bila pravo remek djelo, što onda reći na onu Real Madrida iz 14. minute kojom dolaze do izjednačenja. Ronaldo i Kroos izmiješali su protivničku obranu, Nijemac ubacuje na suprotnu vratnicu, a Benzema sjajno spušta za Portugalca koji ima lagan zadatak da zatrese mrežu.

Barcelona je očekivano imala posijed lopte, ali Kraljevi su imali bolje prilike. Ronaldo je nakon fantastičnog proigravanja Modrića promašio jedan na jedan s Ter Stegenom, a par minuta kasnije iz dobre prilike puca kraj gola.

Nisu uspijevali Katalonci doći do velike prilike iako su cijelo vrijeme držali visok presing nad zadnjom linijom gostiju. Vidjelo se kako su visoke tenzije među igračima i čekao se samo okidač kada će sve puknuti.

A puklo u je finišu prvog poluvremena. Prvo naguravanje Ramosa i Suareza, pa žestok start Messija nad Ramosom, da bi u sudačkoj nadoknadi najneiskusniji u ovakvim situacijama, Sergio Roberto napravio glupost i udario Marcela za izravan crveni karton.

Opremili su se Katalonci za ovu utakmicu i helikopterom i s vjerojatno 30-ak kamera, ali nismo baš najbolje vidjeli tu situaciju.

Početkom drugog poluvremena Asensio je zamijenio Ronalda koji je pokazivao određene bolove u prvom dijelu i Zidane nije htio ništa riskirati.

No, Barcelona je fantastično otvorila nastavak i s igračem manje, u 52. minuti dolazi do gola. Suarez je očiglednim prekršajem uzeo loptu Varaneu i dodao do Messija, a kada je Argentinac u šesnaestercu, vratari se već mogu okrenuti i vaditi loptu iz mreže.

Izgubljen je bio Real u tim trenucima i Barcelona je imala nekoliko opasnih napada, ali nisu uspjeli kazniti uspavanost gostiju.

I prečesto to bude, kada ne iskoristiš svoje prilike uslijedi kazna. Asensio je proigrao Balea koji topovskim udarcem matira Ter Stegena za novo poravnanje rezultata.

Razbudio se Real nakon toga u potpunosti i ponovno uspostavio igru. U 76. minuti ponovno su Kraljevi oštećeni. Ako je išta izgledalo kao klasični jedanaesterac bio je to onaj Albe nad Marcelom, ali sudac Hernandez ostaje nijem.

Razbjesnila je ta odluka goste koji su u nastavku više počeli udarati nego igrati. Iskoristila je to Barcelona da ponovno preuzme inicijativu. Messi se našao u dvije dobre prilike, ali Argentinac je ostao na jednom pogotku u ovom El Clasicu.

Na kraju je završilo 2:2 u još jednom ludom El Clasicu...

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, kao i Ivan Rakitić za Barcelonu, dok je Mateo Kovačić ušao u 84. minuti za Kraljeve. Vrijedi spomenuti kako je ovo bio i posljednji El Clasico za već sada legendarnog Andresa Iniestu.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:09