StoryEditor

Na gradskom bazenu snage odmjerilo preko 300 plivača iz regije

Piše D  /  30.07.2021., 03:28h

Plivački miting Orka Arena kup održao se po pravilima međunarodne federacije vodenih sportova. Gradski bazen u Mostaru za ovu prigodu je maksimalno pripremljen te je spremno dočekao plivače.

Prije samog početka natjecanja Plivačkom klubu Velež uručeno je priznanje od Sportskog saveza Grada Mostara za 65 godina rada.

Damir Đedović, predsjednik Kluba vodenih sportova Orka je uoči mitinga kazao da iako je ovo prvi plivački miting u Mostaru ove kategorije, organizatori su sebi odmah na startu postavili visoke ciljeve.

”Miting je u kalendaru Plivačkog saveza BiH i održavat će se po pravilima Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA). To znači da ćemo imati službene plivačke pruge koje je certificirala FINA, elektroničko mjerenje vremena, kao i certificirane suce. Bazen smo maksimalno pripremili kako bi ispunjavao sve uvjete za održavanje ovakvoga jednoga mitinga” rekao je Đedović.

Na mitingu je sudjelovala i naša olimpijka Amina Kajtaz, Adi Mešetović koji je legitimni kandidat za Olimpijske igre u Tokiju, balkanski prvak Amar Šapčanin i brojni drugi plivači.

Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara koji je pomogao organizaciju mitinga, istaknuo je kako plivački miting dolazi kao šlag na tortu iznimno uspješne sezone mostarskih sportaša. Kazao je kako je Orka uz pomoć Sportskog saveza napravila jedno ozbiljno natjecanje i ozbiljan iskorak u plivačkom sportu.

”Iznimno sam ponosan i sretan što je Kluba vodenih sportova Orka, u suradnji sa Sportskim savezom, organizirao natjecanje kakvo do sada nismo imali u Mostaru. Time smo napravili iskorak u plivačkom sportu koji je nekada bio jako popularan kod nas i nadam se kako ćemo opet postati centar plivanja u Bosni i Hercegovini” poručio je Šišić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 13:12