StoryEditor

Mostarski studenti na putu realizacije svojih poslovnih ideja

Piše D  /  12.03.2018., 07:03h

Kako je ranije najavljeno, od ove godine studente je u realizaciji njihovih biznis ideja odlučila podržati Fondacija Mozaik, koja im je već na samom natjecanju pružila podršku.

Nakon održanog natjecanja studenti s najkvalitetnijim biznis idejama dobili su priliku da u prostorijama Fondacije, pred stručnom komisijom, predstave svoje projekte.

Dva studentska tima Ekonomskog fakulteta iz Mostara oduševila su žiri i dobila investiciju vrijednu 3.000 maraka za testiranje svog proizvoda ili usluge.

Ova investicija predstavlja samo prvu fazu financiranja studenskih ideja, a ukupan iznos investiranja kojeg je fondacija spremna izdvojiti jeste 40 000 maraka po projektu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, prenosi Fena.

S Ekonomskog fakulteta su istaknuli kako su neizmjerno ponosni na timove koji su dobili investiciju za testiranje prototipa svojih biznis ideja.

U timu čija je biznis ideja nosila naziv ‘Lahor‘ bili su Hamdo Karaga, Meliha Boloban i Azra Duračić, a u drugom timu ‘Nanine zdrave slastice‘ bili su Edin Zubović, Amira Pirija i Azra Nimanović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:03