StoryEditor

Mladež SDA: Istinu nikad i nitko nije uspio zaustaviti

Piše D  /  29.07.2021., 16:29h

Asocijacija mladih SDA priopćenjem je reagirala na odbacivanje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid i agresiju.

Iz Asocijacije mladih SDA navode kako je odbacivanjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine od sudskog registrara Međunarodnog suda pravde zanemarena je činjenica da generalna punomoć kojom je gospodin Softić ovlašten za zastupanje Bosne i Hercegovine nije niti jednim formalnim aktom nadležnih tijela Bosne i Hercegovine stavljena izvan snage. Očito je da Sud ima dupli aršin, jedan kada je reviziju tražila Srbija, a drugi kada reviziju traži BiH - navode iz Asocijacije.

Kao što to obično biva, u svakom zlu bude i neko dobro, tako je i ovaj put, dodaju.

„Dobro je da su izjave političkih predstavnika ustvari priznanje odluka Međunarodnog suda pravde, a od jučer i konačnost presude Suda iz 2007. godine – kojom su organi tada paradržavne terorističke tvorevine, a danas entiteta u sastavu države Bosne i Hercegovine, pravosnažnom presudom osuđeni za zločin genocida. To će priznanje olakšati procese njene implementacije. Dobro je da su mnogi lideri opozicije, a neki i iz pozicije pokazali svoje pravo lice, kao što narodna izreka kaže: ne pada snijeg da pokrije brijeg, već da svaka zvijer ostavi svoj trag. Tako je i danas bosanskim patriotima jasnije tko je zvjer, a tko bi trebao biti plijen“, zaključuju mladi SDA.

Ističu da Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije, i svaki od njenih 30.000 članova, bezrezervno stoji uz predsjednika Izetbegovića i sve patriote koji su iskreno sudjelovali u pripremi zahtjeva za reviziju.

„Svjesni da je pravda teško dostupna, naročito iz sudnica Međunarodne zajednice koja je nesumnjivo odgovorna za nesprečavanje masovnih zločina i genocida nad Bošnjacima, želimo javnost ponovo podsjetiti na tisuće godina izrečenih zatvorskih kazni srpskim vojnim i političkim dužnosnicima, koje nesumnjivo upućuju na presudne činjenice iz  razdoblja  agresije na Bosnu i Hercegovinu. Te doživotne i višegodišnje zatvorske kazne neporecivi su povijesni argumenti na temelju kojih ćemo graditi budućnost
lišenu podjela i sukoba, spremni da zlo zaustavimo, a da pomirenju i suživotu istinski pođemo u susret“, naveli su.

Naglašavaju da istinu nikad i ntiko nije uspio zaustaviti.

„Ona nam neće prepriječiti put, već će nas približiti željenom cilju pomirenja i suživota. Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se, mi se nećemo umoriti“,  zaključili su mladi SDA u priopćenju koje je potpisao predsjednik Asocijacije Salko Zildžić.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:23