StoryEditor

Mlada Vitežanka Iva Pezić ilustrirala knjigu Tonina Picule “Izazov, uštedi vodu ”

Piše D  /  03.04.2018., 03:04h

Bio je pozivni natječaj gdje smo u uži izbor prošli nas troje ilustratora. Na kraju je odluka pala na mene zbog stila kojeg sam ponudila u izvedbi ilustracije. Osim početnog zadatka da ilustriram naslovnicu, dobila sam još dodatno za ilustrirati 8 ilustracija te napraviti prijelome/dizajn samog priručnika i to na hrvatskoj i engleskoj verziji.U tom priručniku/knjizi izradila sam sveukupno devet ilustracija, prenosi Radio Vitez.

Jedna na naslovnici, jedna na zadnjoj strani i 7 unutar priručnika koje objašnjavaju 7 koraka u štednji vode. Nakon iščitavanja svih materijala, nekoliko skica i konzultiranja sa projekt menadžerom Ivanom Matićem i gospodinom Christianom Pleijelom iz Europske federacije malih otoka, nastale su moje ilustracije. Ilustracija na naslovnici slikovito prikazuje tri sloja otoka, kako ih je podijelio gospodin Pleijel. Mogu reći da sam zadovoljna urađenim jer se uvijek trudim u danom momentu napraviti najbolje što mogu. Vjerojatno za par mjeseci ili godina kad pogledam tu ilustraciju vidjet ću i greške i način na koji bi je mogla bolje izvesti. Sad, što je tu je, bitno je da su svi koji su sudjelovali u projektu i više nego zadovoljni” izjavila je Iva Pezić za portal Flash.ba.

Iva je trenutno na apsolventskoj godini na Grafičkom fakultetu, smjer Dizajn grafičkih proizvoda u Zagrebu. U pripremi je također ilustrativni diplomski rad kojeg će braniti ove godine.
Priručnik je rezultat međunarodnog projekta ‘Water Saving Challenge’ (WaSaC) koji je Picula lani, simbolično na Svjetski dan vode 22. ožujka, pokrenuo u suradnji s Kraljevskim tehnološkim institutom u Stockholmu. Projekt obuhvaća osam otoka iz četiri EU države: po dva iz Grčke, Francuske, Irske i Vis i Lastovo iz Hrvatske.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:20