StoryEditor

Mišković: Naravno da će biti prodaje, ali Rijeka će biti jaka

Piše D  /  19.05.2018., 04:05h

Kao uvod u Jadranski derbi ‘bijeli‘ su u rano poslijepodne predstavnicima svojih sponzora u hotelu Četiri opatijska cvijeta organizirali presjek sezone koja završava današnjim utakmicama, darivali ih personaliziranim dresovima i drugim klupskim obilježjima te sve začinili ugodnim druženjem na terasi s pogledom na divote Kvarnera i Liburnije, prenosi 24.sata.

Glavni dio priče tj. prezentacije na svoj je elokventan način obavio direktor Vladimir Čohar, a ‘presidente‘ Damir Mišković klupske je prijatelje i podupiratelje obavijestio i o očekivanjima u riječkome nogometnome sutra.

- Dio Opatijske inicijative koju smo dali na javnu raspravu je i prijedlog o poreznim olakšicama za sve vas koji iz svojih proračuna pomažete hrvatski sport. I mogu vam reći da je ova Vlada, po mojoj procjeni, 90% odlučila stati iza Opatijske inicijative, a ja vjerujem kako će podrška postati i stopostotna - govorio je najuspješniji predsjednik u povijesti riječkog nogometa.

- Što se Kantride tiče, svi projekti u koje smo investirali i koji su gotovi, bit će naš poklon investitoru koji bude spreman financirati obnovu Kantride. To, pak, ne znači da ćemo čekati sa uređenjem Rujevice. U tijeku su dogovori s Erste bankom o financijskoj suradnji vrijednoj 6-7 milijuna eura, a koji će biti uloženi u natkrivanje sjeverne i istočne tribine. U pet godina natkrit ćemo sve te napraviti jedan po svemu sjajan i za Rijeku idealni stadion.

Mercato će biti, kako trener Kek često ističe, naporan i prometan.

- Već smo doveli dvojicu igrača, makedonskog reprezentativnog stopera Velkovskog i desnog braniča Rapida Pavelica, a bit će još pojačanja. Naravno, bit će i prodaje igrača, ali - Rijeka će opet biti jaka. To nam jamče imena Matjaža Keka, Srećka Juričića, Ivana Mancea... U narednih 5 godina cilj je i imati pet igrača iz vlastite Škole nogometa u kadru 23 igrača iz prve momčadi te što prije riješiti financiranje omladinske škole onako kako od početka želimo, uz pomoć grada i sponzora koje bi onda reklamirala i ona najeksponiranija, prva Rijekina momčad.

Direktor Čohar obavijestio je kako će Rijeka, nakon dugogodišnje suradnje s njemačkom tvrtkom Jakom, od naredne sezone igrati u dresovima glasovitog španjolskog proizvođača Joma. Vrlo brzo u pogon ide novi web-shop i sustav online pretplate, a kvalifikacije Europske lige bit će u izravnim prijenosima na kanalima Arenasporta.

Predsjednik je glasno uzdahnuo na Čoharovu rečenicu: "Prihodi su bili 20 milijuna kuna, a rashodi... Isto 20 milijuna kuna". Bez prolaska Opatijske inicijative glavni način preživljavanja i dalje može biti jedino - prodaja igrača.

Na kraju su svi prognozirali rezultat današnjeg Jadranskog derbija, a pobjednik će dobiti - loptu s potpisom Matjaža Keka. To da će nagradu uručiti osobno veliki trener, ni predsjednik nije mogao jamčiti. Kek je to što jest jer njegovo prirodno okruženje nisu foto-prigode nego - travnjak i trenirka.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:25