StoryEditor

Ministarstvo branitelja: Vučić donio podatke o već nađenim osobama

Piše D  /  24.02.2018., 04:02h

Na sastanku su raspravljana otvorena pitanja i zahtjevi obje strane, analizirani odnosi tijela nadležnih za traženje nestalih osoba te su dogovorene predstojeće aktivnosti. 

Analizirajući informacije o slučajevima nestalih osoba dostavljene prilikom službenog posjeta predsjednika Republike Srbije Republici Hrvatskoj, ocijenjeno je kako su dostavljene u dobroj namjeri, no provjerom je utvrđeno kako se odnose na slučajeve osoba koje su već pronađene, a čiji su osobni podaci vrlo slični osobnim podacima osoba za kojima Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga, objavilo je Ministarstvo branitelja. 

Radi unaprjeđenja međusobnih odnosa u području traženja nestalih osoba, razmatran je postojeći pravni okvir koji datira iz 1995., odnosno 1996. te je usuglašeno stajalište o potrebi donošenja novoga akta prilagođenoga sadašnjem vremenskom i sadržajnom kontekstu. Također, obje strane su dale potporu projektu ‘Baza podataka aktivnih slučajeva nestalih osoba‘ te raspravljale o potrebi i mogućnosti novog izdanja „Knjige osoba nestalih na području RH‘, kao korisnim instrumentima u traženju nestalih osoba. Dogovoreno je da se idući sastanak održi u Zagrebu do kraja travnja ove godine, donosi HRT.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:00